stadscomponist den Bosch

Welkom op de webpagina van de kersverse Stadscomponist van Den Bosch. Mijn naam is Bart de Vrees en ik ben componist en slagwerker, ik werk veel met theater en Nieuwe Media en sinds 1 januari 2021 ben ik de trotse Stadscomponist van het mooie Den Bosch. In de rol als Stadscomponist ga ik veel projecten initiƫren zoals een boek met stukken getiteld Schetsen, Stukken, Scherven, Liederen en Fragmenten die iedereen thuis kan spelen. Ook ga ik veel samenwerken met organisaties en mensen uit de stad zoals November Music, Theater Artemis en de elektronische muziekstudio's van Willem II.


Op de pagina bladmuziek en downloads kun je alle muziek die ik schrijf als Stadscomponist gratis downloaden. Op de pagina filmkes en foto's staan de filmpjes en foto's die ik zoal maak tijdens mijn periode als Stadscomponist.

Hieronder een kort filmpje waarin mezelf even voorstel, en een mooi interview dat Mark van de Voort maakte voor het Brabants Dagblad. de genoemde data in het filmpje zijn helaas niet meer helemaal accuraat.....


Ik zou zeggen, struin regelmatig lekker rond op de webpagina en houd ook de social media kanalen in de gaten voor muziek, filmpjes, concerten en meer!


Groetjes,


Bart


                                                                      Agenda van de StadscomponistDoor alle Corona maatregelen zijn er helaas weinig live concerten en events mogelijk op dit moment, vandaar dat ik me vooral toeleg op online content.....dus kijk vooral regelmatig rond op deze website en de social media kanalen om op de hoogte te blijven.

Gelukkig zijn er al wel enkele data van activiteiten te melden waar ik erg naar uitkijk, onder voorbehoud uiteraard:* 12 april, 10:30: Themakanaal NPO 2 Extra. Uitzendinding op VPRO's vrije geluiden.

Op 17 februari was ik als Stadscomponist te gast bij opnamen van VPRO vrije geluiden in Veghel. Ik speelde daar met violiste Marieke de Bruijn onder andere de eerste twee maandcomposities, januari en februari '21. Ook speelde ik mijn werk 'Posthuman Digital Neurosis' voor 2 musici en video.


* 1 en 2 mei: Lente, Zomer, Herfst, Winter. Samen met theatergroep Artemis gaan we komend jaar de seizoen vieren door de seizoenen letterlijk de stad binnen te halen. Komende mei de eerste seizoensviering, die van de lente:


Wanneer trakteert de winter ons nog eens op sneeuw en ijs? En de lente? Heeft die misschien haar plekje geruild met de zomer? Tot in november zomert de zomer lekker na. Hallo weergoden? Heeft er iemand daarboven nog iets te zeggen? Met het kunstproject Winter/Lente/Zomer/Herfst willen we de seizoenen overtuigen hun rol weer serieus te nemen. Door ze elk op hun beurt te eren proberen we ze te verleiden om bij ons terug te keren. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles gooien we in de strijd.


* Van 7 t/m 11 juni doe ik samen met Maarten Ornstein een residency en aansluitend (11 juni) een live stream vanuit de fantastische elektronische muziek Studio's van Willem II, een parel in Den Bosch.


* 1 juli, Bosch Parade.

Voor de altijd mooie Bosch Parade ga ik samenwerken met de Stadspijpers van 's Hertogenbosch, een samenwerking waar ik nu al heel veel zin in heb!


* Augustus: Lente, Zomer, Herfst, Winter. De tweede seizoensviering: zomer.

* November: Lente, Zomer, Herfst, Winter. De derde seizoensviering: herfst.

* Januari 2022, Lente, Zomer, Herfst, Winter. De vierde en laatste seizoensviering: winter.